سفارش تبلیغ
صبا ویژن
آن که کرده وى به جایى‏اش نرساند ، نسب او را پیش نراند . [ و در روایت دیگرى است : ] آن که گوهر خویشش از دست شود ، بزرگى تبار وى را سود ندهد . [نهج البلاغه]
بیهود سیتی
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» قلاع و برجهای بیهود

قلعه و برجهای بیهود

بدلیل وضعیت ناامنی و ضرورت موقعیت دفاعی در برابر حملات دشمنان و حضور فرمانروایان قدرتمند تعداد کثیری قلاع در ای دهستان احداث شده که به برخی از آنان اشاره می شود:

قلعه‌های بیهود در این محل دارای چندین قلعه بوده به نام‌های «قلعه خند، قلعه محله رضوان، قلعه علیشاه بزبیشه، قلعه سرچشمه گریمنج، قلعه نو.

 قلعه خند

این قلعه در  3کیلومتری غرب بیهود بر فراز کوهی بلند بنام قلعه خند در ارتفاع 1700متری قلعه ای کهن بنا شده عمده مصالح قلعه از سنگ و ملات و ساروج است . ابعاد این قلعه 5/2متر برروی حصارهای قلعه دیده می شود. و در زمان اسماعیلیه ساخته شده است و در این قلعه برج دیده‌بانی و حمام نیز وجود داشته است که آثار باستانی آن هم‌اکنون باقی است.برخی قدمت این قلعه را 2500تا3000 سال تخمین زده اند.

قلعه رضوان: در محدوده سکنی‌نشین فعلی بیهود بوده است و هیچ آثاری دیگر از آن نیست.

قلعه علیشاه بزبیشه: در 9کیلومتری شمال شرقی بیهود بوده است.

قلعه نو: در محدوده جنوبی مخابرات فعلی روستا قرار داشته است. درب این قلعه از سنگ بوده است و طرز قرار گرفتن قلعه به این صورت بوده که در چهارطرف آبادی بوده است و اهالی آن در وسط قلعه هر کدام دارای خانه‌ای بوده‌اند و از قراین مشخص می‌شود که به سختی گذران زندگی می‌کرده‌اند.

راوی می‌گوید از پیروان خود شنیده‌ام که زندگی کردن در قلعه‌ها مخصوصاً در قلعه خند به سختی بوده است، به طوری که مادر و فرزندی حتی هیزم جهت پختن نان نداشته است کرباس 70گزی خود را روی آتش می‌گذارد و دو قرص نان به سختی فراهم می‌کند تا قوت لایموتی باشد برای فرزندش که برود و هیزم بیاورد.

برج‌های بیهود

قلعه‌نشینان برای محافظت خود، دیده‌بان‌هایی درست کرده بودند که به آن برج می‌گفتند. برج واقع در گورسی و برج واقع در گدار تبلو برج واقع در تنگل بند بزبیشه برج محله آخوند و برج کوچه پابرجی و برج میرزاها و برج محله رضوان.

راوی می‌گوید آن چه ما از بزرگان خود شنیده‌ایم این بوده که اگر خطری متوجه روستا می‌شد دیده‌بان‌ها به وسیله روشن کردن آتش به نزدیک‌ترین برج بعدی اطلاع می‌دادند که خطری در پیش است. دیده‌بان‌ها به این کار به اصطلاح امروز، با اهالی مقیم قلعه آماده‌باش می‌داده‌اند و افراد ذی‌نفوذ هم به مردم اعلام می‌کرده‌اند که جلوی دشمن را سد کنند. 



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » مهدی نیکنام ( یکشنبه 86/10/23 :: ساعت 8:19 عصر )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

باور های عامیانه عید نوروز
تاریخچه پیدایش عید نوروز
عاشورا در بیهود
برخی از مکانهای تفریحی بیهود
بهار زعفران در قاینات
[عناوین آرشیوشده]

>> بازدید امروز: 14
>> بازدید دیروز: 23
>> مجموع بازدیدها: 47810
» درباره من

بیهود سیتی

» پیوندهای روزانه

مجله خبری بیهود [110]
بیهود سیتی [121]
[آرشیو(2)]

» فهرست موضوعی یادداشت ها
بیهود[2] . جاذبه . خند . عاشورا . عید . عید نوروز . نوروز .
» آرشیو مطالب
پاییز 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386

» لوگوی وبلاگ


» لینک دوستان
.: شهر عشق :.
دکتر علی حاجی ستوده
بیهود سیتی

» صفحات اختصاصی

» لوگوی لینک دوستان


» وضعیت من در یاهو
یــــاهـو
» موسیقی وبلاگ

» طراح قالب